vicunia

Duurste sok ter wereld ligt vanaf volgende week bij Elzinga in Enschede

FALKE introduceert in haar luxurly lijn naast o.a. merino, kasjmier en zijde ook sokken van Vicuña- wol. De sokken hebben een waarde van 865 euro en zijn hiermee de duurste sokken ooit.

Het authentieke FALKE is het eerste modehuis dat heren sokken produceert die vervaardigd zijn van Vicuña, een wol van een zeldzame lamasoort uit het Andesgebergte.

De zachte wol bezit thermische eigenschappen die geen enkele andere wol soort bezit. Vandaar dat in de tijd van de Inca’s dit materiaal alleen gedragen werd door vorsten.

Ruud Wilbers, commercieel directeur FALKE Nederland: “De sokken zijn bedoeld voor de purist die gaat voor mooie kwaliteit en geen genoegen neemt met minder”

Vicuña-wol is de zeldzaamste en meest luxueuze wol ter wereld. Het is zachter, lichter en warmer dan elke andere soort. Omdat de vezels erg verfijnd zijn, blijven de sokken hun natuurlijke gouden kleur behouden.

De Vicuña sok van FALKE is vanaf maandag, 18 augustus t/m 22 augustus te bewonderen bij been mode specialist, Elzinga in Enschede

Adres: Elzinga Kousen, Haverstraatpassage 5, 7511 ET Enschede

Over FALKE

Het Duitse FALKE werd in 1895 opgericht en wordt nu wereldwijd gestuurd door Paul en Franz-Peter Falke (4e generatie). FALKE staat bekend om haar draagcomfort, kwalitatieve materialen en perfecte pasvormen. Momenteel telt het bedrijf wereldwijd ruim 8500 verkooppunten waaronder Le Bon Marché, KaDeWe, Harrods en de Bijenkorf.

Plaats een reactie