Mazelenuitbraak

Sinds de ernstige mazelenuitbraak van de afgelopen maand in de Bible Belt is er in en rondom de politiek een behoorlijke discussie losgebarsten over het wel/niet verplichten van inentingen van baby’s en kinderen. Veel gelovigen vinden dat het inenten van baby’s en kinderen tegen het geloof in gaat, en dat men niet op die manier het heft in eigen handen mag nemen. Er zitten echter mogelijk ernstige, en soms zelfs dodelijke gevolgen verbonden aan het niet inenten van de kinderen.

Gevolgen van niet inenten

De gevolgen die het niet inenten met zich mee brengen zijn erg verschillend van aard. Zo is op dit moment de mazelenuitbraak een duidelijk voorbeeld van wat er kan gebeuren als kinderen niet ingeënt worden. Ten eerste zorgt het ervoor dat een kind de kans heeft de mazelen te krijgen, wat zorgt voor koorts, hoesten, rode plekken op de huid, vlekken op het gezicht en in de hals, en ga zo maar door. De ziekte kan echter ook ernstige complicaties met zich meebrengen zoals; gehoorbeschadeging met blijvende gehoorverlies of zelfs doofheid (klik hier voor meer informatie over gehoorverlies en doofheid), ernstige longontstekingen, hersenontsteking en zelfs 1 tot 2 op de 1000 patiënten komt te overlijden. Daarnaast besmet 1 patiënt met mazelen vaak tot wel 10 niet ingeënte personen, wat in de Bible Belt ervoor zorgt dat er zo’n enorme uitbraak van mazelen is, omdat daar het niet-inentingspercentage zo hoog ligt.

De inentingen

Uiteraard zijn er buiten de mazelen om nog meer ziektes die schade kunnen brengen aan de gezondheid van uw kinderen, waar wel tegen ingeënt kan worden. De meeste inentingen van de kinderen vinden plaats tussen de 0-4 jaar, en zorgen ervoor dat het kind beschermd is tegen verschillende (kinder)ziektes. Uiteraard kunnen de inentingen enige bijwerkingen hebben, maar de meeste komen er veelal zonder er iets te merken vanaf. Meer informatie over de inentingen die verschaft worden aan de kinderen kunt u hier nalezen.

Plaats een reactie