Alexa’s invloed op de slimme woningmarkt in India neemt toe

Alexa’s invloed op de slimme woningmarkt in India neemt toe

10 February 2024 Off By Wouter Godijn

Samenvatting: Amazon viert de zesde verjaardag van Alexa in India en rapporteert een opvallende groei van 200 procent in Alexa-connected smart home apparaten in het land gedurende de afgelopen drie jaar. Dit wijst op een significante verschuiving naar meer geautomatiseerde en stemgestuurde huishoudens.

In de afgelopen drie jaar heeft India een enorme groei gezien in smart home apparaten die verbonden zijn met Alexa, de virtuele assistent van Amazon. Parag Gupta, directeur en landmanager van Amazon Devices in India, deelt mee dat de introductie van Alexa en Echo slimme luidsprekers een belangrijke invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de smart home sector. Hun aanwezigheid heeft een aanzienlijke impact gehad op de adoptie van spraaktechnologie in Indiase huishoudens.

Met name slimme verlichting, stekkers, ventilatoren, televisies, beveiligingscamera’s, airconditioners, waterverwarmers en luchtreinigers worden steeds vaker op afstand bestuurd met behulp van Alexa. De groei illustreert dat het opzetten van een slim huis in de ogen van de consument veel minder complex is geworden dan voorheen gedacht. Door simpelweg een compatibele slimme lamp of stekker aan te schaffen, kunnen gebruikers direct met spraakcommando’s hun apparaten aansturen.

Ook blijkt dat de Indiase consumenten steeds meer vertrouwd raken met het smart home concept. In het afgelopen jaar is het gebruik van Alexa om slimme ventilatoren en airconditioning te besturen met 37 procent toegenomen, wat het hoogste is onder alle slimme huishoudapparaten. Deze groeiende interesse in geavanceerde technologie onderstreept tevens de potentie voor verdere innovatie en ontwikkeling in de Indiase markt voor slimme woningen.

FAQ Sectie

Wat viert Amazon in India?
Amazon viert de zesde verjaardag van Alexa in India.

Hoeveel is de groei van Alexa-verbonden smart home apparaten in India?
Er is een groei van 200 procent in Alexa-verbonden smart home apparaten in India gedurende de laatste drie jaar.

Wie is Parag Gupta?
Parag Gupta is de directeur en landmanager van Amazon Devices in India.

Welke slimme apparaten worden vaak gebruikt in Indiase huishoudens?
Veelgebruikte slimme apparaten in Indiase huishoudens zijn slimme verlichting, stekkers, ventilatoren, televisies, beveiligingscamera’s, airconditioners, waterverwarmers en luchtreinigers.

Wat is de toename in het gebruik van Alexa voor de besturing van slimme ventilatoren en airconditioners?
Het gebruik van Alexa voor het besturen van slimme ventilatoren en airconditioners is met 37 procent toegenomen.

Wat houdt de groeiende interesse in smart home technologie in voor de Indiase markt?
De groeiende interesse wijst op significante potentie voor verdere innovatie en ontwikkeling in de slimme woningmarkt in India.

Definities
Smart Home Apparaten: Apparaten die verbonden zijn met internet en op afstand bestuurd kunnen worden, vaak met een smartphone of spraakassistent zoals Alexa.
Virtuele Assistent: Een softwareagent die taken uitvoert of diensten verleent voor een gebruiker op basis van commando’s of vragen.
Spraaktechnologie: Technologie die het mogelijk maakt om met apparaten te communiceren door middel van gesproken woord.

Suggested related link:
Amazon India