Ashley Hatch bespreekt haar teleurstelling over het missen van de Wereldbeker-selectie

Ashley Hatch bespreekt haar teleurstelling over het missen van de Wereldbeker-selectie

21 september 2023 Uit Door Wouter Godijn

Ashley Hatch’s Wereldbeker teleurstelling

Voormalig BYU Cougar Ashley Hatch gaf toe dat haar niet-selectie voor het Wereldbeker-team “een grote schok” was tijdens een podcastoptreden1. In een aflevering van de “Hey Spirits…” podcast werd Hatch gevraagd hoe verrast ze was om niet op de nationale teamlijst te staan. Hatch vertelde: “Het was een grote schok voor mij, alleen omdat ik er echt heel hard voor werkte”1. Hoewel ze niet zeker wist of ze de selectie zou halen, dacht ze dat ze alles deed wat van haar werd gevraagd om op de lijst te komen. Toen ze niet werd geselecteerd, beschreef ze het als “waarschijnlijk de zwaarste klap in mijn leven, om eerlijk te zijn”1.

Hoe Hatch omging met de teleurstelling

Hatch legde uit dat haar “Spirit-familie” haar hielp om door het proces heen te komen en dat het kunnen blijven spelen van voetbal waarschijnlijk het meest behulpzaam was1. Ondanks de teleurstelling blijft Hatch zich inzetten om haar vaardigheden te verbeteren en doelen te scoren7.

Kansen op terugkeer naar het nationale team

Ashley Hatch is onlangs opgeroepen voor het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam voor de wedstrijden in september7. Dit zal haar eerste keer terug bij het team zijn sinds ze niet werd geselecteerd voor de Wereldbeker. Hatch is een van de drie aanvallers die zijn opgeroepen en die niet op de Wereldbekerlijst stonden. De VS speelt tegen Zuid-Afrika op 21 en 24 september in Cincinnati en Chicago7. Deze selectie is een goed teken dat Hatch mogelijk bij het team zal zijn als het in oktober tegen Colombia speelt in Utah7.

Reflectie op de Wereldbeker

Hoewel het missen van de Wereldbeker-selectie een grote teleurstelling was voor Hatch, is het belangrijk op te merken dat het Amerikaanse team tijdens het toernooi worstelde en de slechtste prestatie in de geschiedenis van de Amerikaanse vrouwen leverde12. In plaats van zich te concentreren op de teleurstelling, blijft Hatch zich inzetten om haar vaardigheden te verbeteren en zich voor te bereiden op toekomstige kansen met het nationale team7.