BYD: De Officiële E-Mobiliteitspartner van UEFA Euro 2024

BYD: De Officiële E-Mobiliteitspartner van UEFA Euro 2024

21 January 2024 Off By Damiano Schet

BYD, de grootste autofabrikant van China, heeft een mijlpaal bereikt door de officiële e-mobiliteitspartner te worden van het UEFA Europees Voetbalkampioenschap 2024 (EURO 2024). Deze samenwerking markeert de eerste keer dat een fabrikant van nieuwe energievoertuigen een sponsorovereenkomst sluit met het UEFA EURO Kampioenschap.

Het UEFA EURO 2024™ zal plaatsvinden in tien stadions in Duitsland, van 14 juni tot 14 juli 2024. Als onderdeel van deze samenwerking zal BYD een breed scala aan nieuwe energievoertuigen leveren aan de stakeholders tijdens het evenement.

Deze samenwerking is niet alleen een kans voor BYD om hun nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen te tonen aan een breed publiek, maar benadrukt ook de toewijding van het merk aan het verminderen van koolstofemissies voor een groenere toekomst.

Daarnaast creëert BYD unieke ervaringen in heel Europa door klanten en voetballiefhebbers uit te nodigen om deel te nemen aan evenementen, wedstrijden en exclusieve mogelijkheden die geïnspireerd zijn door het toernooi. Het doel van BYD is om de geest van UEFA Euro 2024™ te delen met fans en potentiële klanten over het hele continent.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is BYD?
BYD is de grootste autofabrikant van China en een pionier op het gebied van nieuwe energievoertuigen.

Wat is UEFA Euro 2024?
UEFA Euro 2024 is het Europese voetbalkampioenschap dat wordt georganiseerd door de Union of European Football Associations (UEFA). Het toernooi vindt plaats in tien stadions in Duitsland, van 14 juni tot 14 juli 2024.

Wat houdt de samenwerking tussen BYD en UEFA in?
Als officiële e-mobiliteitspartner van UEFA Euro 2024 zal BYD een breed scala aan nieuwe energievoertuigen leveren aan de stakeholders tijdens het evenement. Daarnaast zal BYD evenementen, wedstrijden en exclusieve mogelijkheden organiseren die geïnspireerd zijn door het toernooi.

Verklarende Woordenlijst

E-mobiliteit: Een term die verwijst naar elektrische voertuigen en de bijbehorende infrastructuur.

Nieuwe energievoertuigen: Voertuigen die worden aangedreven door alternatieve, duurzame energiebronnen, zoals elektriciteit of waterstof.

Stakeholders: Belanghebbenden in een bepaald project of evenement. In dit geval kunnen stakeholders van UEFA Euro 2024 onder andere spelers, coaches, fans en sponsors zijn.

Koolstofemissies: Uitstoot van koolstofdioxide (CO2), een broeikasgas dat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Het verminderen van koolstofemissies is een belangrijk doel in de strijd tegen klimaatverandering1.