Christian Pulisic: Een Amerikaanse Ster in Milaan

Christian Pulisic: Een Amerikaanse Ster in Milaan

18 January 2024 Off By Wouter Godijn

Christian Pulisic, de Amerikaanse voetbalster, zit op een barkruk in de oude clubhuis met uitzicht op het eerste team trainingsveld bij Milanello, de trainingsbasis van AC Milan. Hij maakt een handgebaar, een die hij niet nodig had om te leren in de zes maanden dat hij in Italië woont. Pulisic praat over zichzelf als een van de “oudere jongens” in het USMNT en zorgt ervoor dat hij luchtaanhalingsmarken eromheen plaatst.

In de buurt hangt een portret van Milan-legende Paolo Maldini die een trofee optilt, een speler die in zijn veertigste met pensioen ging. Pulisic is nog niet zo oud. Hij werd 25 kort nadat hij in augustus van Chelsea naar Milan verhuisde. Maar terwijl de Verenigde Staten zich voorbereiden op het hosten van de Copa America als gastland deze zomer, de eerste nieuw uitgebreide 32-team Club World Cup het volgende jaar en dan de grootste mannen Wereldbekerfinale tot nu toe, met 48 deelnemende landen, in 2026, begint hij al na te denken over zijn nalatenschap.

“Ik herinner me dat ik als kind naar Wereldbekers keek en (Clint) Dempsey doelpunten zag scoren in de Wereldbeker,” zei hij.

Veelgestelde vragen

Wie is Christian Pulisic?
Christian Pulisic is een Amerikaanse professionele voetballer die momenteel speelt voor AC Milan en het Amerikaanse nationale team.

Wat is het USMNT?
USMNT staat voor United States Men’s National Team, het nationale voetbalteam van de Verenigde Staten.

Wat is de Copa America?
De Copa America is het oudste internationale voetbaltoernooi ter wereld. Het wordt georganiseerd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, maar nodigt vaak teams uit andere regio’s uit om deel te nemen.

Wat is de Club World Cup?
De Club World Cup is een internationaal voetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door de FIFA. Het toernooi brengt de kampioenen van de zes continentale confederaties samen, evenals de gastheer van het toernooi.

Verklarende woordenlijst

Milanello: De trainingsbasis van AC Milan, een van de meest succesvolle voetbalclubs in Italië.

Luchtaanhalingsmarken: Een gebaar gemaakt met de handen om een woord of zin te benadrukken of om ironie of sarcasme aan te geven.

Copa America: Een internationaal voetbaltoernooi voor nationale teams uit Zuid-Amerika, met gastteams uit andere regio’s.

Club World Cup: Een internationaal voetbaltoernooi dat de kampioenen van de zes continentale confederaties samenbrengt.

Wereldbeker: Een internationaal voetbaltoernooi dat elke vier jaar wordt gehouden. Het wordt beschouwd als het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld1.