Christian Pulisic wil doelpunten zeven punten waard maken om voetbal aantrekkelijker te maken

Christian Pulisic wil doelpunten zeven punten waard maken om voetbal aantrekkelijker te maken

17 september 2023 Uit Door Abdel Malek El Hasnaoui

Verandering in voetbalregels

Voormalig Chelsea-speler Christian Pulisic heeft onlangs een regelverandering in het voetbal onthuld die hij graag zou willen doorvoeren. Pulisic, die momenteel voor AC Milan speelt, werd gevraagd welke verandering hij zou willen aanbrengen in de voetbalregels als hij de macht had. Hij antwoordde dat hij graag zou zien dat elk doelpunt van een team ‘zeven punten’ waard zou zijn, wat voetbal interessanter zou maken, vooral voor het Amerikaanse publiek dat gewend is aan hoge scores in de NFL1.

Meer aantrekkelijk voor Amerikanen

Pulisic sprak over zijn idee op The American Dream Podcast, die mede wordt gepresenteerd door zijn USMNT-teamgenoot en Fulham-verdediger Tim Ream. Hij zei: “Misschien gewoon de doelpunten zeven punten waard maken. Meer mensen zullen het kijken. Omdat het blijkbaar zo laag scorend is, is het saai. Maak dan gewoon de punten meer waard, het is perfect. Dan kunnen wedstrijden eindigen met 21-7, en mensen zullen blij zijn. Amerikanen, vooral blij”1.

Pulisic bij AC Milan

Sinds zijn overstap naar AC Milan heeft Pulisic twee doelpunten gescoord in drie Serie A-wedstrijden1. Zijn teamgenoot bij AC Milan, Rafael Leao, is enthousiast over de komst van Pulisic en gelooft dat de Amerikaanse ster hun kansen op het winnen van trofeeën zal vergroten8. Met Pulisic in het team hoopt AC Milan hun 20e Serie A-titel te behalen in het komende seizoen8.