Copa America 2024: Locaties en Speelschema Bekendgemaakt, Eerste Wedstrijd van de VS in het AT&T Stadium in Texas

Copa America 2024: Locaties en Speelschema Bekendgemaakt, Eerste Wedstrijd van de VS in het AT&T Stadium in Texas

5 December 2023 Off By Karel Glastra van Loon

De Copa America 2024 belooft een spannend voetbalevenement te worden, met de aankondiging van de speellocaties en het speelschema. De Verenigde Staten zullen hun eerste wedstrijd spelen in het AT&T Stadium in Texas, een belangrijke locatie voor het Amerikaanse voetbal.

De metropoolgebieden van New York en Los Angeles zijn slechts twee van de veertien gaststeden voor deze uitgebreide versie van de Copa America, die volgende zomer zal plaatsvinden. Hier zullen Zuid-Amerikaanse teams het opnemen tegen enkele van de beste teams uit Noord-Amerika. Het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, is een van de belangrijkste locaties, met drie wedstrijden, waaronder de eerste halve finale op 9 juli. De andere halve finale en de wedstrijd om de derde plaats zullen plaatsvinden in het Bank of America Stadium in Charlotte, North Carolina, respectievelijk op 10 en 13 juli.

Zoals eerder aangekondigd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, zal de openingswedstrijd op 20 juni plaatsvinden in het Mercedes Benz Stadium in Atlanta, terwijl de finale op 14 juli zal worden gehouden in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida.

Lionel Messi’s Argentinië zal de eerste wedstrijd van de Copa America spelen en zal tijdens de groepsfase stops maken in East Rutherford en Miami Gardens. Dit laatste zal bekend terrein zijn voor de Argentijnse aanvoerder en huidige speler van Inter Miami.

De loting voor de groepsfase zal op donderdag in Miami plaatsvinden. Hieronder volgt een lijst van alle gaststeden, samen met het wedstrijdschema en de lotingspotten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is de Copa America?
De Copa America is het oudste nog bestaande internationale voetbaltoernooi ter wereld. Het wordt georganiseerd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond en omvat teams uit Zuid-Amerika en gastteams uit andere delen van de wereld.

Waar wordt de Copa America 2024 gehouden?
De Copa America 2024 wordt gehouden op verschillende locaties in de Verenigde Staten, waaronder het AT&T Stadium in Texas, het MetLife Stadium in New Jersey, en het Hard Rock Stadium in Florida.

Wanneer vindt de Copa America 2024 plaats?
De Copa America 2024 begint op 20 juni en eindigt op 14 juli.

Wie zijn de deelnemende teams aan de Copa America 2024?
De deelnemende teams aan de Copa America 2024 omvatten topvoetballanden uit Zuid- en Noord-Amerika, waaronder Argentinië, Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten.

Wat is het speelschema voor de Copa America 2024?
Het speelschema voor de Copa America 2024 omvat groepswedstrijden, kwartfinales, halve finales, een wedstrijd om de derde plaats en de finale. De exacte data en locaties van de wedstrijden zijn aangekondigd door de organisatoren.

Wie zijn de favorieten voor de Copa America 2024?
Hoewel het moeilijk is om voorspellingen te doen in voetbal, zijn traditionele krachtpatsers zoals Argentinië, Brazilië, en de Verenigde Staten altijd favorieten in internationale toernooien zoals de Copa America.