De Sterren van Morgen: Jonge Voetballers om in 2024 op te Letten

De Sterren van Morgen: Jonge Voetballers om in 2024 op te Letten

4 January 2024 Off By Daniël Boissevain

Het begin van het jaar is altijd een spannende tijd voor voetbalfans. Het is de tijd waarin we vooruitkijken naar de spelers die mogelijk de Europese voetbalwereld gaan veroveren. UEFA.com heeft, zoals gebruikelijk, zijn netwerk van verslaggevers, correspondenten en redacteuren over het hele continent ingeschakeld om te voorspellen welke jonge spelers in 2024 op het Europese toneel zouden kunnen verschijnen1.

Alle spelers moeten aan het begin van het jaar 21 jaar of jonger zijn en hopen enkele van onze eerdere keuzes na te volgen door een enorme impact te maken op het Europese podium. Enkele van deze eerdere keuzes zijn Erling Haaland (2019), Rafael Leão (2020), Jude Bellingham (2021) en Gavi (2022)1.

Een van de 40 spelers die dit jaar de selectie hebben gehaald, is António Silva (POR, 19 – Benfica). Hij brak door in het Benfica-team toen hij 18 was aan het begin van 2022/23 en de gecultiveerde centrale verdediger is sindsdien altijd de eerste keuze geweest. Een taaie verdediger die in staat is om nauwkeurig te passen over elke afstand, hij werd de jongste speler ooit die Portugal vertegenwoordigde op het Wereldkampioenschap, op 19-jarige leeftijd1.

Veelgestelde Vragen

Vraag: Wat is de UEFA Champions League?
Antwoord: De UEFA Champions League is een jaarlijkse voetbalcompetitie georganiseerd door de Union of European Football Associations (UEFA) en betwist door top-division Europese clubs.

Vraag: Wie zijn enkele van de vorige spelers die door UEFA.com zijn gekozen als potentiële sterren?
Antwoord: Enkele van de vorige keuzes zijn Erling Haaland (2019), Rafael Leão (2020), Jude Bellingham (2021) en Gavi (2022).

Vraag: Wie is António Silva?
Antwoord: António Silva is een jonge Portugese voetballer die speelt voor Benfica. Hij werd de jongste speler ooit die Portugal vertegenwoordigde op het Wereldkampioenschap, op 19-jarige leeftijd.

Verklarende Woordenlijst

UEFA: Union of European Football Associations. Het bestuursorgaan voor voetbal in Europa.

Champions League: Een jaarlijkse voetbalcompetitie georganiseerd door de UEFA en betwist door top-division Europese clubs.

Erling Haaland, Rafael Leão, Jude Bellingham, Gavi: Voetballers die eerder door UEFA.com zijn gekozen als potentiële sterren van het jaar.

António Silva: Een jonge Portugese voetballer die speelt voor Benfica. Hij werd de jongste speler ooit die Portugal vertegenwoordigde op het Wereldkampioenschap.