Dempsey en Drogba hebben hoge verwachtingen voor de toekomst van USMNT en MLS

Dempsey en Drogba hebben hoge verwachtingen voor de toekomst van USMNT en MLS

16 oktober 2023 Uit Door Wouter Godijn

Voormalig USMNT-spits Clint Dempsey en ex-Chelsea-speler Didier Drogba hebben veel gesproken over hun gedeelde ervaringen in de Major League Soccer tijdens de latere stadia van hun carrières. Dempsey bracht na de MLS SuperDraft van 2004 twee seizoenen door bij de New England Revolution, waarna hij zeven jaar in Engeland speelde voordat hij in 2013 terugkeerde naar de VS. Hier scoorde hij 57 doelpunten in 136 wedstrijden voor de Seattle Sounders en won hij de U.S. Open Cup in 2014 en de MLS Cup in 2016. Drogba won vier Premier League-titels en een UEFA Champions League met Chelsea voordat hij in 2015 en 2016 bij CF Montreal in de MLS speelde, waar hij 23 keer scoorde in 41 wedstrijden1.

Sinds het paar in 2018 hun voetbalschoenen aan de wilgen hing, heeft de competitie aanzienlijke veranderingen ondergaan, waaronder zes nieuwe teams (FC Cincinnati, Inter Miami CF, Nashville SC, Austin FC, Charlotte FC en St. Louis City SC) en een zevende die in 2025 in San Diego zal worden gelanceerd. De MLS is ook een aantrekkelijke competitie geworden voor grote namen zoals Sergio Busquets, Jordi Alba en Giorgio Chiellini, waarbij Dempsey en Drogba worden gezien als pioniers van deze nieuwe beweging1.

Geen team of speler heeft waarschijnlijk meer gedaan voor die beweging dan Lionel Messi, die dit jaar arriveerde. De Wereldbeker-kampioen en zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar’s verhuizing naar Inter Miami deze zomer heeft de populariteit van de competitie naar ongekende hoogten gestuwd. Dempsey, 40, kan de stijgende interesse in voetbal in de Verenigde Staten waarderen met de komst van de Argentijnse aanvaller in Florida, die hij ziet als een katalysator voor het toelaten van de sport om meer mainstream te worden voor het Amerikaanse publiek1.

Drogba deelt dezelfde gevoelens. Hij gelooft dat de kansen die hem en Dempsey zijn geboden, de bouwstenen zijn geworden voor de nieuwe generatie spelers en fans om te ervaren wat de MLS te bieden heeft. “Er zijn geen spijt, want ik geloof dat we dat hebben opgebouwd, we waren daar deel van,” zei Drogba. “Zo is het leven. Je bouwt en je brengt. Je brengt een deel van je ervaring naar het spel en de volgende generatie kan daarvan profiteren”1.