Harry Kane’s indrukwekkende start bij Bayern München: Een analyse

Harry Kane’s indrukwekkende start bij Bayern München: Een analyse

7 november 2023 Uit Door Damiano Schet

Harry Kane, de Engelse aanvaller en kapitein, heeft sinds zijn overstap van de Engelse Premier League naar Bayern München de verwachtingen meer dan waargemaakt. Met 20 doelpunten en assists na 10 wedstrijden is Kane de meest productieve aanvaller in dit stadium van een Bundesliga-seizoen sinds de registratie van deze statistieken begon1.

Kane’s Bundesliga-carrière in cijfers

Kane maakte zijn debuut voor Bayern in de Supercup tegen RB Leipzig, een wedstrijd die Leipzig met 3-0 won. Ondanks deze moeilijke start heeft Kane zich snel herpakt. Hij is de derde Engelsman die voor Bayern speelt, na Owen Hargreaves en Omar Richards1.

In zijn eerste vijf wedstrijden voor Bayern scoorde Kane zeven keer, een record voor de club. Hij verhoogde dit totaal tot acht doelpunten in zijn eerste zeven Bundesliga-wedstrijden. Kane is ook de vierde Engelse speler die een hattrick scoort in de Duitse topcompetitie, na Kevin Keegan, Tony Woodcock en Jadon Sancho1.

Kane heeft tot nu toe alleen doelpunten gecreëerd voor vleugelspeler Leroy Sané, met wie hij een productieve samenwerking heeft ontwikkeld. Sané heeft al vier doelpunten gescoord, waarvan twee op assist van Kane2.

Kane’s impact op Bayern München

Kane’s komst naar Bayern München werd met veel enthousiasme ontvangen door de fans, die in hem de ideale vervanger zagen voor Robert Lewandowski. Kane heeft niet alleen Lewandowski’s doelpuntenproductie overgenomen, maar heeft ook nieuw leven geblazen in de carrière van Leroy Sané1.

Kane’s voetbalvaardigheden hebben ervoor gezorgd dat zijn integratie in het team soepel is verlopen. Bayern-aanvoerder Joshua Kimmich merkte op dat de andere aanvallende spelers van het team zouden profiteren van het spelen met Kane, omdat hij niet alleen kansen benut, maar ook anderen kan opzetten2.

Kane’s records in de Bundesliga

Kane heeft verschillende records gevestigd in zijn eerste Bundesliga-seizoen. Hij is de eerste speler die ooit 12 doelpunten en assists heeft geregistreerd in zijn eerste zeven Bundesliga-wedstrijden. Hij scoorde zijn eerste UEFA Champions League-doelpunt voor Bayern in de groepsfase-opener tegen Manchester United op 20 september1.

Kane heeft ook indruk gemaakt met zijn snelheid, met een sprinttijd van 32,68 km/u in de Bundesliga. Hij heeft in totaal 69,1 kilometer afgelegd in de topcompetitie1.

Conclusie

Harry Kane heeft een indrukwekkende start gemaakt bij Bayern München, met een recordaantal doelpunten en assists in zijn eerste Bundesliga-seizoen. Zijn impact op het team is duidelijk, zowel in termen van zijn doelpuntenproductie als zijn vermogen om anderen op te zetten. Het is duidelijk dat Kane een waardevolle aanwinst is voor Bayern München.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de Bundesliga?
De Bundesliga is de hoogste voetbalcompetitie in Duitsland. Het bestaat uit 18 teams die elk seizoen strijden om het kampioenschap.

Wie is Harry Kane?
Harry Kane is een professionele voetballer uit Engeland. Hij is de aanvoerder van het Engelse nationale team en speelt momenteel voor Bayern München in de Bundesliga.

Wat is een hattrick?
Een hattrick in voetbal verwijst naar een speler die drie doelpunten scoort in één wedstrijd.

Wie is Robert Lewandowski?
Robert Lewandowski is een professionele voetballer uit Polen. Hij speelde acht jaar voor Bayern München voordat hij in de zomer van 2022 naar Barcelona verhuisde2.

Wie is Leroy Sané?
Leroy Sané is een professionele voetballer uit Duitsland. Hij speelt momenteel voor Bayern München en heeft een productieve samenwerking met Harry Kane ontwikkeld2.

Verklarende woordenlijst

Bundesliga: De hoogste voetbalcompetitie in Duitsland.

Hattrick: Een term in voetbal die verwijst naar een speler die drie doelpunten scoort in één wedstrijd.

UEFA Champions League: Een jaarlijkse voetbalcompetitie georganiseerd door de Union of European Football Associations (UEFA) voor de meest succesvolle voetbalclubs in Europa.

Supercup: Een competitie waarin de winnaars van de nationale competitie en de nationale beker het tegen elkaar opnemen.

Assist: Een pass of een spel dat leidt tot een doelpunt.