Hoe vaak heeft Rusland op het WK gespeeld?

Hoe vaak heeft Rusland op het WK gespeeld?

22 December 2023 Off By Karel Glastra van Loon

Sinds de onafhankelijkheid van Rusland in december 1991 heeft het land vier keer deelgenomen aan de FIFA Wereldbeker1. De eerste internationale wedstrijd van de Russische Federatie was tegen Mexico op 16 augustus 1992, die ze met 2-0 wonnen1. Hun eerste deelname aan een Wereldbeker was in de Verenigde Staten in 1994, waar ze de 18e plaats behaalden1.

Vóór de onafhankelijkheid nam de Sovjet-Unie, waarvan de FIFA het Russische team als opvolger beschouwt in termen van hun internationale record, deel aan zeven Wereldbekers sinds 19583. Hun beste resultaat was de vierde plaats in 19663.

In 2018 was Rusland gastheer van de FIFA Wereldbeker en kwalificeerde zich daardoor automatisch voor dat toernooi3. Ze werden echter uitgeschakeld in de kwartfinales2. Na de invasie van Oekraïne door Russische troepen in 2022 werd het Russische nationale voetbalteam uitgesloten van de FIFA Wereldbeker 20223.

Veelgestelde Vragen

Hoe vaak heeft Rusland deelgenomen aan de Wereldbeker?

Sinds de onafhankelijkheid in 1991 heeft Rusland vier keer deelgenomen aan de Wereldbeker1.

Wat was het beste resultaat van Rusland op de Wereldbeker?

Het beste resultaat van Rusland op de Wereldbeker was het bereiken van de kwartfinales in 20182.

Waarom werd Rusland uitgesloten van de Wereldbeker 2022?

Na de invasie van Oekraïne door Russische troepen in 2022 werd het Russische nationale voetbalteam uitgesloten van de FIFA Wereldbeker 20223.

Verklarende Woordenlijst

FIFA Wereldbeker: Het belangrijkste internationale voetbaltoernooi. Het wordt om de vier jaar gehouden en georganiseerd door de Fédération Internationale de Football Association (FIFA).

Kwartfinales: De ronde van een toernooi voorafgaand aan de halve finales, waarin acht teams concurreren.

Sovjet-Unie: Een federatieve socialistische staat in Noord-Eurazië die bestond van 1922 tot 1991. Het was een federatie van meerdere nationale republieken, met de regering in Moskou.

Internationale record: De geschiedenis van de prestaties van een nationaal team in internationale competities.