Hoe vaak heeft Sevilla de Supercup gewonnen?

Hoe vaak heeft Sevilla de Supercup gewonnen?

28 oktober 2023 Uit Door Wouter Godijn

Sevilla FC, een prominente Spaanse voetbalclub, heeft een rijke geschiedenis in de UEFA Super Cup, een jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen de winnaars van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League1. Hoewel de club meerdere keren de finale heeft bereikt, is het aantal keren dat Sevilla de Super Cup heeft gewonnen niet zo hoog als men zou verwachten.

De Weg naar de Super Cup

Sevilla’s reis naar de Super Cup is vaak het resultaat van hun succes in de UEFA Europa League. In feite hebben al hun verschijningen in de Super Cup plaatsgevonden als gevolg van hun overwinningen in de Europa League3. Dit is een indrukwekkende prestatie op zich, aangezien de Europa League een van de meest competitieve toernooien in het Europese clubvoetbal is.

De Finalewedstrijden

Ondanks hun succes in het bereiken van de Super Cup, heeft Sevilla de titel niet zo vaak gewonnen als ze hadden gehoopt. Ze hebben de meeste runner-up finishes in de geschiedenis van de competitie, met zes in totaal1. Een van hun meest recente verliezen kwam in 2023, toen ze verloren van Manchester City in een penalty shoot-out na een 1-1 gelijkspel5.

De Impact van Sevilla op de Super Cup

Ondanks hun gemengde resultaten in de finale, heeft Sevilla’s aanwezigheid in de Super Cup een aanzienlijke impact gehad op de competitie. Ze hebben bijgedragen aan de dominantie van Spaanse teams in het toernooi, met Spaanse clubs die het toernooi de meeste keren hebben gewonnen3. Bovendien heeft Sevilla’s consistente aanwezigheid in de Super Cup hen geholpen om een van de meest herkenbare en gerespecteerde clubs in het Europese voetbal te worden.

In conclusie, hoewel Sevilla de UEFA Super Cup niet zo vaak heeft gewonnen als ze zouden willen, blijft hun impact op de competitie onmiskenbaar. Hun succes in het bereiken van de finale getuigt van hun kwaliteit en consistentie op het hoogste niveau van het Europese clubvoetbal.