Hoeveel doelpunten heeft Kane tot nu toe gescoord voor Bayern München?

Hoeveel doelpunten heeft Kane tot nu toe gescoord voor Bayern München?

7 november 2023 Uit Door Daniël Boissevain

Harry Kane, de Engelse voetbalster, heeft een indrukwekkende start gemaakt bij zijn nieuwe club, Bayern München. Sinds zijn overstap van Tottenham Hotspur naar Bayern München in augustus 2023, heeft Kane al 15 doelpunten gescoord in de Bundesliga en 2 in de UEFA Champions League12.

Kane, geboren op 28 juli 1993 in Londen, heeft een lange en succesvolle carrière achter de rug bij Tottenham Hotspur voordat hij naar Bayern München verhuisde. Hij werd de topscorer aller tijden van Spurs met 280 doelpunten in alle competities4. Nu, bij Bayern München, heeft hij al snel zijn stempel gedrukt en is hij een van de meest invloedrijke spelers in de Bundesliga geworden.

Zijn prestaties bij Bayern München zijn opmerkelijk. In slechts 10 wedstrijden in de Bundesliga heeft hij 15 doelpunten gescoord, wat hem aan de top van de topscorerslijst plaatst12. Bovendien heeft hij ook 5 assists op zijn naam staan, waarmee hij momenteel de tweede meeste assists in de competitie heeft1.

Kane’s laatste doelpunt voor Bayern kwam toen hij een hattrick voltooide in de 4-0 overwinning op rivalen Borussia Dortmund. Dit volgde op een andere hattrick in Bayern’s 8-0 overwinning op Darmstadt het vorige weekend2.

Met deze prestaties is Kane nu op weg om Robert Lewandowski’s enkel-seizoen Bundesliga scoring record van 41 in een campagne te achtervolgen, wat een enorm hoge markering is om te bereiken2.

Veelgestelde vragen

1. Wie is Harry Kane?
Harry Kane is een professionele voetballer uit Engeland die momenteel speelt voor Bayern München. Hij is ook de aanvoerder van het Engelse nationale team.

2. Hoeveel doelpunten heeft Harry Kane gescoord voor Bayern München?
Tot nu toe heeft Harry Kane 15 doelpunten gescoord in de Bundesliga en 2 in de UEFA Champions League voor Bayern München in het seizoen 2023/2412.

3. Van welke club is Harry Kane overgestapt naar Bayern München?
Harry Kane is in augustus 2023 overgestapt van Tottenham Hotspur naar Bayern München4.

Verklarende woordenlijst

Bundesliga: De Bundesliga is de hoogste divisie van het professionele voetbal in Duitsland. De competitie bestaat uit 18 teams.

UEFA Champions League: De UEFA Champions League is een jaarlijks voetbaltoernooi georganiseerd door de Union of European Football Associations (UEFA) voor de meest succesvolle voetbalclubs in Europa.

Hattrick: Een hattrick in voetbal verwijst naar een speler die drie doelpunten scoort in één wedstrijd.

Assist: In voetbal, een assist wordt toegekend aan een speler die een pass geeft die leidt tot een doelpunt.