Hoeveel mensen passen er in het Bayern Munchen?

Hoeveel mensen passen er in het Bayern Munchen?

25 oktober 2023 Uit Door Abdel Malek El Hasnaoui

De Allianz Arena, geopend in 2005, is een van de meest opvallende voetbalstadions in Duitsland en de thuisbasis van FC Bayern München. Het stadion, dat volledig oplicht in het donker, heeft een capaciteit van 75.000 zitplaatsen en is daarmee het op één na grootste stadion van Duitsland1. Het stadion is vernoemd naar de naamsponsor Allianz AG en heeft naast de zitplaatsen ook 28 kiosken, 2 restaurants, het grootste clubmuseum van Duitsland en 106 VIP-boxen1.

Architectuur en Ontwerp

Wat meteen opvalt aan de Allianz Arena is de indrukwekkende architectuur. Het stadion lijkt niet op andere stadions, wat het extra bijzonder maakt. ’s Avonds licht het stadion van buiten helemaal op, wat een mooi gezicht oplevert. Elk deel van de buitenwand en het dak van de Allianz Arena zijn handgemaakt waardoor je de structuur van het stadion nog meer gaat waarderen1. De tribunes aan de korte zijden zijn bestemd voor de hardcore fans. De stoeltjes op deze tribunes zijn inklapbaar wat genoeg ruimte creëert om te staan en de club aan te moedigen1.

Geschiedenis en Belangrijke Momenten

Het stadion in München werd geopend in 2005 en vormt samen met het Singal Iduna Park van Borussia Dortmund het tweetal grootste stadia van Duitsland. Na de opening van de Allianz Arena zijn er prachtige voetbalwedstrijden gespeeld in het stadion. In het stadion vonden namelijk wedstrijden plaats van het WK van 2006. Zes jaar later werd de UEFA Champions League-finale gespeeld in het stadion. Bayern München deed toen zelf mee aan de finale en het was nog nooit eerder voorgekomen dat een thuisspelende ploeg in zijn eigen stadion speelde tijdens deze finale. Het lukte FC Bayern München helaas niet om deze finale te winnen. Na een 1-1 eindstand en meerdere verlengingen won het Engelse Chelsea FC 4-3 met penalty’s1.

Bezoek aan de Allianz Arena

Het is heel simpel om vanuit het centrum van München naar de Allianz Arena te reizen. Het kost een halfuur om vanaf metrostation Marienplatz bij station Fröttmaning te komen. Metro U6 richting Garching, Forschungszentrum brengt je naar dit station. Vanaf hier moet je nog een klein kwartiertje naar het stadion lopen. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren vertrekt, want op wedstrijddagen van Bayern München is het hartstikke druk in de stad en je wilt niet te laat komen voor de wedstrijd1. Wil jij graag dit fantastische stadion bezoeken in het altijd gezellige München? Boek dan jouw voetbalreis naar Bayern München op Number 1 Voetbalreizen1.