Jaedyn Shaw maakt indrukwekkend debuut bij USWNT: Ontmoet het tienerfenomeen van San Diego

Jaedyn Shaw maakt indrukwekkend debuut bij USWNT: Ontmoet het tienerfenomeen van San Diego

13 September 2023 Off By Damiano Schet

Jaedyn Shaw, het 18-jarige voetbaltalent, maakt furore in haar eerste volledige seizoen in de National Women’s Soccer League (NWSL) bij San Diego Wave. In 18 wedstrijden, waarvan ze er 15 startte, scoorde ze vijf doelpunten, waarmee ze zich onder de beste spelers van de competitie bevindt. Ze staat op gelijke hoogte met USWNT-ster Alex Morgan wat betreft het aantal doelpunten voor de Wave1. Shaw’s prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven: ze werd in 2022 uitgeroepen tot U.S. Soccer Young Female Player of the Year2.

Jaedyn Shaw’s opkomst in het nationale team

Toen het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam de 27-koppige selectie voor de vriendschappelijke wedstrijden in september bekendmaakte, stonden er twee nieuwe, maar bekende gezichten op de lijst: Mia Fishel van Chelsea en Jaedyn Shaw van San Diego Wave. Hoewel Fishel al in oktober 2020 haar eerste oproep voor het USWNT kreeg, wacht ze nog steeds op haar eerste interland. Shaw daarentegen maakt haar trainingskampdebuut bij het USWNT in haar eerste volledige NWSL-seizoen1.Shaw’s opmars in het nationale team is mede te danken aan haar indrukwekkende prestaties bij San Diego Wave. Haar teamgenoten, die al uitkomen voor het USWNT, zijn onder de indruk van haar talent en inzet1. Shaw heeft al ervaring opgedaan bij de Amerikaanse nationale jeugdteams, waaronder de U17, U19 en U205.

De toekomst van Jaedyn Shaw

Jaedyn Shaw heeft al een indrukwekkend cv opgebouwd, ondanks haar jonge leeftijd. Ze heeft al getraind met de Franse eerste divisie op 15-jarige leeftijd5 en is een belangrijke speler voor zowel haar club als de nationale jeugdteams. San Diego Wave-coach Casey Stoney heeft zelfs geweigerd om Shaw vrij te geven voor het Amerikaanse U20-team, omdat ze van mening is dat de tiener cruciaal is voor het succes van de club6.

Met haar recente debuut bij het USWNT en haar voortdurende succes bij San Diego Wave, lijkt de toekomst van Jaedyn Shaw veelbelovend. Haar talent, inzet en prestaties op het veld maken haar tot een van de meest opwindende jonge spelers in het vrouwenvoetbal. Fans en experts zullen ongetwijfeld uitkijken naar wat deze jonge ster in de toekomst zal bereiken.