Julie Ertz neemt afscheid met overwinning: VS verslaat Zuid-Afrika in TQL Stadium

Julie Ertz neemt afscheid met overwinning: VS verslaat Zuid-Afrika in TQL Stadium

22 september 2023 Uit Door Abdel Malek El Hasnaoui

Het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam (USWNT) heeft Zuid-Afrika met 3-0 verslagen in een vriendschappelijke wedstrijd in het TQL Stadium in Cincinnati. Deze wedstrijd markeerde het afscheid van Julie Ertz, een van de grootste spelers in de geschiedenis van het Amerikaanse vrouwenvoetbal1.

Eerste helft: Twee doelpunten van Lynn Williams en één van Trinity Rodman

In de eerste helft van de wedstrijd scoorde Lynn Williams twee keer voor het Amerikaanse team, terwijl Trinity Rodman ook een doelpunt maakte. Dit zorgde voor een comfortabele voorsprong van 3-0 bij rust1. Het Amerikaanse team domineerde de wedstrijd en gaf Zuid-Afrika weinig kansen om terug te komen.

Tweede helft: Alyssa Naeher houdt de nul

In de tweede helft van de wedstrijd had doelvrouw Alyssa Naeher weinig werk te verrichten om de nul op het scorebord te behouden. Het Amerikaanse team bleef de controle over de wedstrijd houden en gaf Zuid-Afrika geen mogelijkheden om te scoren1. Met deze overwinning heeft het USWNT nu een ongeslagen reeks van drie wedstrijden in Cincinnati sinds 2017, waarin ze Zuid-Afrika, Paraguay en Nieuw-Zeeland versloegen met een gecombineerde score van 16-01.

Julie Ertz neemt afscheid van het Amerikaanse team

Deze wedstrijd was bijzonder omdat het de afscheidswedstrijd was van Julie Ertz, een tweevoudig FIFA Wereldkampioen en iconische middenvelder van het Amerikaanse team. Ertz werd geëerd voor haar indrukwekkende carrière en haar bijdrage aan het succes van het Amerikaanse vrouwenvoetbal1. Hoewel Rose Lavelle, een van de grootste spelers uit Cincinnati die ooit voor het USWNT heeft gespeeld, de wedstrijd miste vanwege een blessure, was er nog steeds genoeg Cincinnati-smaak aanwezig tijdens deze gedenkwaardige avond1.