Juventus staat niet tegenover UEFA in de Super League strijd, onthult Ceferin

Juventus staat niet tegenover UEFA in de Super League strijd, onthult Ceferin

28 January 2024 Off By Wouter Godijn

Alexander Ceferin, de president van de UEFA, heeft onthuld dat Juventus niet tot de Italiaanse clubs behoort die zich tegen de UEFA keren in hun strijd tegen de Super League. Juventus speelde een belangrijke rol in de Super League en bleef de afsplitsingscompetitie steunen toen andere Italiaanse clubs hun steun introkken. De Bianconeri waren een van de drie teams die de UEFA voor de rechter daagden over hun monopolie op Europese voetbalcompetities. Echter, na de vervanging van het laatste bestuur, distantieerde Juventus zich van de competitie.

Toen het vonnis van het Europese Hof werd onthuld en leek te pleiten voor de Super League, maakten verschillende Europese clubs verklaringen ter ondersteuning van de UEFA en distantieerden zich van de competitie. Juventus reageerde echter niet op het vonnis, terwijl ten minste één club steun betuigde voor de voorgestelde nieuwe competitie.

Ceferin sprak opnieuw over het vonnis en zei, zoals geciteerd op Tuttomercatoweb: “De stabiliteit van de clubs wordt gegarandeerd door UEFA-competities. 100% van de Duitse, Engelse en Franse clubs, 90% van de Spaanse, inderdaad allemaal behalve 2, en 80% van de Italiaanse hebben zich publiekelijk uitgesproken tegen de Super League: het is moeilijk om een competitie te organiseren zonder al deze clubs.” Hij voegde eraan toe: “Slechts 2 clubs in de Serie A hebben ons niet gesteund, en Juventus is daar niet bij. De managers van het Italiaanse voetbal doen hun best.”

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de Super League?
De Super League is een voorgestelde afsplitsingscompetitie die werd gesteund door enkele van de grootste voetbalclubs in Europa. Het idee was om een nieuwe competitie te creëren die onafhankelijk zou zijn van de bestaande voetbalorganisaties zoals de UEFA en de FIFA.

Wat is de rol van Juventus in de Super League?
Juventus speelde een belangrijke rol in de oprichting en ondersteuning van de Super League. Echter, na de vervanging van het laatste bestuur, heeft Juventus zich gedistantieerd van de competitie.

Wat is de positie van Juventus ten opzichte van de UEFA?
Volgens de president van de UEFA, Alexander Ceferin, behoort Juventus niet tot de Italiaanse clubs die zich tegen de UEFA keren in hun strijd tegen de Super League.

Wat is de UEFA?
De UEFA (Union of European Football Associations) is de administratieve en controlerende instantie voor voetbal in Europa. Het organiseert en beheert belangrijke voetbalcompetities zoals de UEFA Champions League en het UEFA Europees Kampioenschap.

Wat is de Serie A?
De Serie A is de hoogste professionele voetbalcompetitie in Italië. Het is een van de meest prestigieuze voetbalcompetities ter wereld en herbergt enkele van de beste voetbalclubs, waaronder Juventus.

Wie is Alexander Ceferin?
Alexander Ceferin is de huidige president van de UEFA. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de discussies en beslissingen rond de Super League en de positie van de UEFA daarin.