McKennie’s toekomst bij Juventus onzeker

McKennie’s toekomst bij Juventus onzeker

23 september 2023 Uit Door Damiano Schet

Onzekerheid over contractverlenging

Weston McKennie, de Amerikaanse middenvelder van Juventus, heeft zijn contract bij de Italiaanse club nog niet verlengd. Juventus is nog niet overtuigd van de noodzaak om zijn contract te vernieuwen en wil meer van de speler zien voordat ze een beslissing nemen1.

Eerdere gesprekken met Borussia Dortmund

In juli 2023 waren er gesprekken tussen McKennie en Borussia Dortmund over een mogelijke transfer tijdens de zomerse transferperiode2. McKennie, die tot 2025 onder contract staat bij Juventus, keerde onlangs terug van een zes maanden durende huurperiode bij Leeds United, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League2. Juventus wil spelers van de hand doen en hun selectie herzien na een teleurstellend seizoen 2022-232.

Prestaties bij Juventus

McKennie maakte in 2019 de overstap van Schalke naar Juventus, eerst op huurbasis en later op permanente basis, waarbij de Serie A-club in totaal €25 miljoen betaalde aan transfer- en huurkosten2. Hoewel McKennie enkele sterke optredens had voor Juventus tijdens zijn anderhalf jaar bij de club, wist hij nooit een vaste basisplaats te veroveren2.

Impact op het Amerikaanse nationale team

McKennie is een belangrijke speler voor het Amerikaanse nationale team en zijn toekomst bij Juventus kan gevolgen hebben voor zijn rol in het team. Mocht hij vertrekken bij Juventus, dan zal hij waarschijnlijk op zoek gaan naar een club waar hij meer speeltijd krijgt en zijn ontwikkeling kan voortzetten.