Nieuwe mijlpaal voor Cristiano Ronaldo: 1000 ongeslagen wedstrijden

Nieuwe mijlpaal voor Cristiano Ronaldo: 1000 ongeslagen wedstrijden

1 oktober 2023 Uit Door Wouter Godijn

Cristiano Ronaldo heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt tijdens de AFC Champions League-wedstrijd van zijn club Al-Nassr tegen Persepolis. De Portugese superster speelde 90 minuten en werd in de blessuretijd gewisseld tijdens de 2-0 overwinning van zijn team1. Hoewel hij niet tot scoren kwam, wist de 38-jarige toch een indrukwekkend record te breken.

Met de overwinning van de Saoedische club heeft Ronaldo in zijn club- en interlandcarrière 1000 ongeslagen wedstrijden (overwinningen en gelijke spelen) op zijn naam staan. Gedurende deze wedstrijden heeft Ronaldo’s team 776 keer gewonnen en 224 keer gelijkgespeeld, wat een indrukwekkende statistiek is1.

Ronaldo’s impact bij Al-Nassr

Sinds zijn overstap naar Al-Nassr blijft Ronaldo zijn critici trotseren en scoorde hij twee doelpunten in de 4-3 overwinning van Al-Nassr op Al-Ahli4. Hij houdt zich aan een strikt dieet en slaappatroon om in topconditie te blijven en verwierp na de recente overwinning van Al-Nassr elke gedachte aan pensionering4. Ronaldo heeft geen plannen om met voetballen te stoppen en blijft indruk maken met zijn prestaties op het veld.

Al-Nassr in de AFC Champions League

Al-Nassr begon hun AFC Champions League-groepsfase met een zwaarbevochten 2-0 overwinning op het Iraanse Persepolis6. De doelpunten werden gescoord door Abdulrahman Ghareeb en Mohammed Qassem Al-Nakhli3. Met deze overwinning staat Al-Nassr bovenaan hun groep, twee punten voor op het door Hernan Crespo gecoachte Al-Duhail12.