Oekraïne krijgt gedeeltelijke stadionsluiting na racistisch misbruik door fans

Oekraïne krijgt gedeeltelijke stadionsluiting na racistisch misbruik door fans

21 oktober 2023 Uit Door Abdel Malek El Hasnaoui

UEFA heeft Oekraïne aangeklaagd na hun 1-1 gelijkspel thuis tegen Engeland en 2-1 nederlaag in Italië in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024 vorige maand. Oekraïne heeft beroep aangetekend dat gedeeltelijk is gehonoreerd, maar de volgende thuiswedstrijd van het nationale team zal worden gespeeld met een deel van het stadion gesloten, terwijl hun supporters niet mogen bijwonen de volgende uitwedstrijd. De Oekraïense Voetbalbond (UAF) is ook beboet1.

Het besluit van het UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body van 20 september 2023 is gewijzigd, als volgt: Om de Oekraïense Voetbalbond €15.000 te beboeten, om de gedeeltelijke sluiting van het stadion van de Oekraïense Voetbalbond te bevelen tijdens de volgende (1) UEFA-competitiewedstrijd waarin de Oekraïense Voetbalbond optreedt als gastvereniging en om de Oekraïense Voetbalbond te verbieden kaartjes te verkopen aan zijn uit-supporters voor zijn volgende (1) wedstrijd, vanwege het racistische gedrag van zijn supporters1.

De Oekraïense Voetbalbond moet … voorafgaand aan de wedstrijd aan de UEFA meedelen welke sectoren gesloten zullen zijn voor de gedeeltelijke stadionsluiting, die uit minstens 5.000 zitplaatsen moet bestaan1.

De volgende wedstrijd van Oekraïne is tegen Italië in hun laatste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024 op 20 november. Het team van Sergiy Rebrov staat momenteel tweede in de groep en drie punten voor op Italië, dat nog een wedstrijd te goed heeft. Als de mannen van Luciano Spalletti Noord-Macedonië verslaan in hun voorlaatste wedstrijd van de competitie, moet Oekraïne de laatste confrontatie winnen om een plaats in de finales te boeken1.