Roma verslaat Sevilla in de nieuwste UEFA-ranglijst

Roma verslaat Sevilla in de nieuwste UEFA-ranglijst

28 oktober 2023 Uit Door Karel Glastra van Loon

Roma’s overwinning op Slavia Praha bevestigde hun plaats in de top 10 van de UEFA-ranglijst. De Giallorossi begonnen hun Europa League-campagne van dit seizoen met drie opeenvolgende overwinningen – de beste start van elke Europese competitie in de geschiedenis van Roma. Bovendien hielp de overwinning van gisteravond tegen Slavia de Giallorossi om te stijgen in de coëfficiëntentabel van de UEFA. In feite kon Roma Sevilla uitsluiten van de UEFA-lijst na de nederlaag van de Spaanse ploeg tegen Arsenal. Het enige Italiaanse team met meer coëfficiëntenpunten is Inter – de volgende rivaal van Roma in de Serie A12.

Eerder dit jaar, in mei, versloeg Sevilla Roma in de finale van de Europa League na een penaltyreeks. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar Sevilla won met 4-1 in de penaltyreeks. Ondanks een sterke start van Roma, die de score opende met een doelpunt van Paulo Dybala, kon Sevilla de druk opvoeren en uiteindelijk gelijk maken door een eigen doelpunt van Roma’s Gianluca Mancini. Na een spannende verlenging, waarin geen van beide teams erin slaagde om de winnende goal te scoren, werd de wedstrijd beslist door penalty’s34.

Deze overwinning in de Europa League was de zevende voor Sevilla, een record in de competitie. Ondanks hun matige prestaties in de La Liga dit seizoen, hebben ze hun vorm in hun favoriete competitie weten te behouden. De overwinning betekende ook dat Sevilla zich kwalificeerde voor de Champions League van volgend seizoen. Ondanks de nederlaag in de finale, zal Roma volgend seizoen nog steeds deelnemen aan een Europese competitie, afhankelijk van de resultaten van de laatste speeldag in de Serie A45.

Het is duidelijk dat zowel Roma als Sevilla sterke teams zijn met een rijke geschiedenis in Europese competities. Hoewel Sevilla de overhand had in hun meest recente ontmoeting, heeft Roma bewezen dat ze een geduchte tegenstander zijn. Met hun recente overwinningen in de Europa League en hun stijging in de UEFA-ranglijst, zullen ze ongetwijfeld blijven strijden voor topposities in toekomstige competities.