USMNT-selectie voor Copa America: de invloed van vriendschappelijke wedstrijden

USMNT-selectie voor Copa America: de invloed van vriendschappelijke wedstrijden

15 september 2023 Uit Door Karel Glastra van Loon

Gregg Berhalter is terug als bondscoach van het Amerikaanse nationale mannenvoetbalteam, en na de internationale wedstrijden in september komt de Copa America van volgende zomer steeds dichterbij1. In tegenstelling tot het begin van de WK-cyclus van 2022, hoeft er nu geen fundament meer gelegd te worden. De meeste spelers waarop de komende jaren zal worden vertrouwd, zijn bekend, en hoewel er onvermijdelijk nieuwe spelers zullen doorbreken, is het pad daarnaartoe veel moeilijker1.

De invloed van vriendschappelijke wedstrijden op de selectie

Na een paar vriendschappelijke overwinningen op Oezbekistan en Oman komt de selectie van het Amerikaanse team voor de Copa America steeds duidelijker in beeld3. In deze versie van de USMNT Big Board kijken we opnieuw naar de huidige staat van de diepte van het team en kiezen we een 26-koppige selectie voor de Copa America (het is onduidelijk welke grootte van de selectie het toernooi zal gebruiken)1. Voor dit doel gaan we ervan uit dat alle spelers fit zijn.

De Copa America als belangrijke mijlpaal

Het is altijd verleidelijk om het nationale team te bespreken met het WK als het belangrijkste doel, maar een Copa America op eigen bodem volgend jaar is het op één na beste. Dit is een competitie met hoge inzet – in tegenstelling tot de Gold Cup en Nations League – die het potentieel heeft om een brede impact te hebben in de Verenigde Staten, en een sterke prestatie zou een mooie opmaat zijn voor wanneer de wereld zijn ogen richt op Amerika in 20261.

In deze versie van de USMNT Big Board kijken we opnieuw naar de huidige staat van de diepte van het team en kiezen we een 26-koppige selectie voor de Copa America1.