Van welke club is WEAH?

Van welke club is WEAH?

30 January 2024 Off By Daniël Boissevain

Timothy Weah is een naam die voetbalfans in de gaten moeten houden. Geboren op 22 februari 2000 in New York, heeft deze jonge aanvaller al een indrukwekkende internationale carrière opgebouwd. Met roots die terug te voeren zijn naar Liberia en Jamaica, en met het Franse staatsburgerschap op zak, vertegenwoordigt Weah een smeltkroes van culturen die zijn speelstijl verrijken.

Weah, die momenteel zijn talenten toont bij de Italiaanse grootmacht Juventus, heeft een voetbalopvoeding genoten bij een van de meest prestigieuze clubs in Europa, Paris Saint-Germain. Zijn ontwikkeling daar heeft hem niet alleen technische vaardigheden bijgebracht, maar ook een begrip van wat het betekent om op het hoogste niveau te presteren. Zijn tijd bij Celtic in Schotland heeft eveneens bijgedragen aan zijn groei, waar hij de kans kreeg om te proeven van het winnen van zowel de nationale competitie als de beker.

Als zoon van George Weah, de enige Afrikaanse winnaar van de Ballon d’Or en de huidige president van Liberia, draagt Timothy een indrukwekkende erfenis met zich mee. Echter, hij is vastberaden om zijn eigen pad te creëren en zijn vaardigheden op het veld te laten spreken.

FAQ

 • Wie is Timothy Weah?
  Timothy Weah is een Amerikaanse voetballer met Liberese en Jamaicaanse afkomst en Frans staatsburgerschap, die als aanvaller of vleugelspeler speelt voor Juventus en het nationale team van de Verenigde Staten.
 • Voor welke clubs heeft Timothy Weah gespeeld?
  Timothy Weah is een product van Paris Saint-Germain en heeft ook gespeeld voor Celtic voordat hij bij Juventus kwam.
 • Wat zijn enkele prestaties van Timothy Weah?
  Tijdens zijn tijd bij Celtic won Weah het Schotse kampioenschap en de Schotse beker in het seizoen 2018/2019.

Verklarende woordenlijst

 • Paris Saint-Germain: Een Franse voetbalclub uit Parijs, vaak afgekort als PSG, bekend om zijn sterke spelers en succes in de Franse Ligue 1.
 • Celtic: Een Schotse voetbalclub uit Glasgow, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en dominantie in de Schotse Premiership.
 • Juventus: Een Italiaanse voetbalclub uit Turijn, een van de oudste en meest succesvolle clubs in Italië.
 • Ballon d’Or: Een prestigieuze individuele voetbalprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste voetballer ter wereld.