Venezuela verrast Brazilië en beëindigt historische thuiswinstreeks in CONMEBOL

Venezuela verrast Brazilië en beëindigt historische thuiswinstreeks in CONMEBOL

14 oktober 2023 Uit Door Daniël Boissevain

Venezuela heeft Brazilië verrast door in de laatste minuten van hun Zuid-Amerikaanse Wereldbeker-kwalificatiewedstrijd een gelijkspel te behalen1. Dit resultaat maakte een einde aan de historische reeks van 15 thuisoverwinningen van Brazilië in de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldbeker123. De laatste keer dat Brazilië gelijkspeelde was in 2016 tegen Uruguay123.

Het doelpunt voor Brazilië kwam van Arsenal’s centrale verdediger, Gabriel, in de 50e minuut van de tweede helft1. Aan de andere kant kwam de onverwachte gelijkmaker tegen het einde van de wedstrijd, dankzij Eduard Bello, de spits van Liga MX’s Mazatlán, in de 85e minuut van de wedstrijd1. Ondanks dat Brazilië de overhand had, slaagden ze er niet in om hun superioriteit om te zetten in de eindscore1.

Het is duidelijk dat het Braziliaanse nationale team een centrumspits mist die de wedstrijden kan beslissen1. De gouden dagen van legendarische figuren als Ronaldo, Romario en Bebeto lijken ver achter ons te liggen1. Zonder die ‘nummer 9’ mist het trio, nu geleid door Neymar Jr., Vinicius Jr. en Rodrygo, iemand om voordeel te halen uit kruisballen en assists te ontvangen1.

Ondanks het doelpunt van Gabriel hielden de Venezolanen vast aan het gedeeltelijke resultaat, wachtend op hun beloning1. Eduard Bello, de spits van Mazatlán’s Cañoneros, besliste de wedstrijd met een doelpunt dat de stand op 1-1 bracht1. Dit gelijkspel is het tweede ooit van Venezuela tegen Brazilië, naast hun tien nederlagen in de Wereldbeker-kwalificatiewedstrijden1.

De Braziliaanse fans, zichtbaar van streek, lieten hun gevoelens duidelijk blijken aan het einde van de wedstrijd1. Het is een herinnering dat de vorm van Brazilië is teruggelopen van de dagen dat het het beste nationale team ter wereld was1.