Voor wie speelde Clint Dempsey in de MLS?

Voor wie speelde Clint Dempsey in de MLS?

27 oktober 2023 Uit Door Daniël Boissevain

Clint Dempsey, een inheemse van Nacogdoches, Texas, is een prominente figuur in de Major League Soccer (MLS). Hij begon zijn professionele carrière bij de New England Revolution in 2004, waar hij 25 doelpunten scoorde in 71 wedstrijden1. Dempsey speelde ook voor de Seattle Sounders van 2013 tot 20183.

De New England Revolution-periode

Dempsey werd als achtste overall geselecteerd door de New England Revolution in de 2004 MLS SuperDraft. In zijn eerste seizoen startte hij 23 van de 24 wedstrijden en scoorde hij zeven doelpunten. Zijn prestaties hielpen de Revolution naar de Eastern Conference Finals en leverden hem de 2004 MLS Rookie of the Year-onderscheiding op1. In 2005 droeg Dempsey bij met tien doelpunten en negen assists in 26 wedstrijden1.

De Seattle Sounders-periode

In 2013 maakte Dempsey de overstap naar de Seattle Sounders. Tijdens zijn tijd bij de club maakte hij een sterke comeback, met een hattrick tegen de Portland Timbers en braces tegen FC Dallas en de Colorado Rapids. Dit resulteerde in een doelpuntentotaal van 8 in 5 wedstrijden voor 2014, wat hem de MLS Player of the Month-onderscheiding voor april opleverde1. Dempsey’s 15 doelpunten en 10 assists waren MLS-carrièrehoogtepunten, en Seattle won de Supporters’ Shield, maar werd uitgeschakeld in de conferentiefinales van de MLS Cup door de uiteindelijke kampioenen LA Galaxy1.

Dempsey’s nalatenschap in de MLS

Dempsey’s carrière in de MLS was niet zonder uitdagingen. In 2016 kreeg hij zijn eerste rode kaart in de MLS na een confrontatie met FC Dallas-middenvelder Juan Esteban Ortiz1. Later dat seizoen werd hij gediagnosticeerd met een onregelmatige hartslag, wat hem de rest van het seizoen aan de zijlijn hield1. Ondanks deze tegenslag keerde Dempsey terug voor het seizoen 2017, waar hij 12 doelpunten scoorde in 29 reguliere seizoenswedstrijden en werd uitgeroepen tot MLS Comeback Player of the Year1. Dempsey kondigde zijn pensionering aan op 29 augustus 20181.

Clint Dempsey’s bijdrage aan de MLS is onmiskenbaar. Zijn prestaties bij zowel de New England Revolution als de Seattle Sounders hebben hem een plaats in de voetbalgeschiedenis verzekerd. Zijn vastberadenheid en veerkracht, vooral na zijn gezondheidsproblemen, zijn een inspiratie voor zowel huidige als toekomstige spelers in de MLS.