Voormalig Amerikaanse voetbalster bekritiseert uitspraken van huidige aanvoerster over fans

Voormalig Amerikaanse voetbalster bekritiseert uitspraken van huidige aanvoerster over fans

4 February 2024 Off By Daniël Boissevain

Lindsey Horan, de aanvoerster van het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam, heeft onlangs enige controverse veroorzaakt met haar opmerkingen over haar eigen fanbase in een recent artikel van “The Athletic”. In het stuk beweert Horan dat het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam “een van de meest besproken teams” is en dat ze “altijd onder de loep liggen voor alles wat we doen of zeggen”. Dit is niet onjuist, vooral gezien het feit dat veel teamleden zich vaak uitspreken over sociale rechtvaardigheidskwesties in het land.

Echter, Horan heeft zichzelf geen dienst bewezen door te zeggen dat “de meeste” Amerikaanse voetbalfans “niet slim” zijn. “Ze kennen het spel niet. Ze begrijpen het niet,” zei ze, maar merkte op dat “het steeds beter wordt”. “Ik ga sommige mensen boos maken,” vervolgde ze, “maar het spel groeit in de VS. Mensen worden steeds meer kennisrijk, maar zo vaak nemen mensen aan wat de commentatoren zeggen, toch? Mijn moeder doet het! Mijn moeder zegt, ‘Julie Foudy zei dat je zo’n goede wedstrijd had!’ En ik zit hier, gewoon, ‘Ik…”.

Een voormalige Amerikaanse voetbalster, Alexi Lalas, heeft echter de uitspraken van Horan tegengesproken. “Ik denk eigenlijk dat Amerikaanse voetbalfans misschien wel de meest opgeleide, interessante en veelzijdige fans in het spel zijn,” schreef Lalas. “In een land waar voetbal niet de koning is, hebben Amerikaanse voetbalfans vaak het spel moeten zoeken en ontdekken, zowel binnenlands als internationaal. Dit betekent dat Amerikaanse voetbalfans vaak meer opgeleid zijn over die wereld dan anderen.”

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie is Lindsey Horan?
Lindsey Horan is de aanvoerster van het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam.

Wat zei Lindsey Horan over Amerikaanse voetbalfans?
Horan zei dat de meeste Amerikaanse voetbalfans “niet slim” zijn en het spel niet kennen of begrijpen.

Wie is Alexi Lalas?
Alexi Lalas is een voormalige Amerikaanse voetbalster die de uitspraken van Horan heeft tegengesproken.

Verklaring van gebruikte termen

Fanbase: Dit is een term die wordt gebruikt om de groep fans of supporters van een bepaald team, persoon of product te beschrijven.

Sociale rechtvaardigheid: Dit is een concept dat verwijst naar gelijke rechten en kansen voor alle mensen in een samenleving, ongeacht hun achtergrond of identiteit.

Commentatoren: Dit zijn de mensen die live verslag doen van sportevenementen, vaak door het spel te analyseren en commentaar te geven op de acties van de spelers.