Voorspelling van de Amerikaanse selectie voor de Copa América 2024: Een blik op de mogelijke 23 spelers

Voorspelling van de Amerikaanse selectie voor de Copa América 2024: Een blik op de mogelijke 23 spelers

10 January 2024 Off By Karel Glastra van Loon

De Copa América 2024 belooft een belangrijk podium te worden voor het Amerikaanse nationale mannenteam (USMNT) om hun vaardigheden te tonen tegen enkele van de beste teams ter wereld. Dit toernooi zal ook de laatste kans zijn voor het USMNT om zich te meten met sterke tegenstanders in een betekenisvolle competitie voorafgaand aan het Wereldkampioenschap 2026, dat in eigen land zal plaatsvinden1.

Het team, onder leiding van Gregg Berhalter, is in Groep C geplaatst, waar ze het opnemen tegen Bolivia en Panama – wedstrijden die ze zouden moeten kunnen winnen – en tegen Uruguay, wat een echte test zal zijn1. Deze groepsfase zou het team goed moeten voorbereiden op eventuele knock-out rondes.

Berhalter zal veel te overwegen hebben voordat het toernooi op 23 juni van start gaat, waaronder de selectie van de 23 spelers die hij zal opnemen in zijn team. Ondanks een wisselvallig debuutseizoen bij Nottingham Forest, is het moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Turner het doel zal verdedigen wanneer de Copa América begint1.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de Copa América?
De Copa América is het oudste nog bestaande internationale voetbaltoernooi. Het wordt georganiseerd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) en omvat teams uit Zuid-Amerika en gastteams uit andere delen van de wereld.

Wie is Gregg Berhalter?
Gregg Berhalter is de huidige hoofdcoach van het Amerikaanse nationale mannenteam (USMNT). Hij heeft de taak om het team voor te bereiden op internationale toernooien zoals de Copa América en het Wereldkampioenschap.

Wat is het USMNT?
USMNT staat voor United States Men’s National Team. Het is het nationale voetbalteam van de Verenigde Staten voor mannen.

Wie is Turner?
Turner is een professionele voetballer die momenteel speelt als doelman voor het Amerikaanse nationale team en Nottingham Forest, een club in de Engelse voetbalcompetitie.