VS en Mexico dienen gezamenlijk bod in voor het organiseren van het Vrouwen Wereldkampioenschap Voetbal 2027

VS en Mexico dienen gezamenlijk bod in voor het organiseren van het Vrouwen Wereldkampioenschap Voetbal 2027

11 December 2023 Off By Wouter Godijn

De Verenigde Staten en Mexico hebben een gezamenlijk bod ingediend om het Vrouwen Wereldkampioenschap Voetbal 2027 te organiseren. Als hun bod succesvol is, zullen de Noord-Amerikaanse buren twee van de meest prestigieuze voetbalevenementen in opeenvolgende jaren organiseren. Eerder op de dag hadden België, Duitsland en Nederland ook een gezamenlijk bod ingediend om de gastheren van 2027 te zijn, terwijl Brazilië vorige maand zijn bod aan de wereldvoetbalbond FIFA had voorgelegd1.

De Amerikaanse voetbalbond verklaarde dat het brengen van het Vrouwen Wereldkampioenschap naar Noord-Amerika zou inspelen op een moment van buitengewone groei in vrouwensporten om een toernooi van ongekende succes te leveren. De Verenigde Staten en Mexico, samen met Canada, zijn van plan om het Wereldkampioenschap voor mannen in 2026 te organiseren. Cindy Parlow Cone, de president van de Amerikaanse voetbalbond, beschouwde dit echter niet als een negatief punt, maar als een groot pluspunt1.

“Er is geen limiet aan wat jonge spelers over de hele wereld kunnen bereiken,” zei Parlow Cone. Ze benadrukte dat de VS en Mexico in een unieke positie verkeren om een Wereldkampioenschap te organiseren dat de economische potentie van vrouwenvoetbal zal ontsluiten1.

Veelgestelde vragen (FAQ)

  1. Wat is het Vrouwen Wereldkampioenschap Voetbal?
    Het Vrouwen Wereldkampioenschap Voetbal is een internationaal voetbaltoernooi dat elke vier jaar wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Het toernooi brengt nationale teams van over de hele wereld samen om te strijden om de titel van wereldkampioen.
  2. Wat betekent het om een bod in te dienen om een toernooi te organiseren?
    Een bod indienen om een toernooi te organiseren betekent dat een land of een groep landen een formeel voorstel indient bij de organisatie die het toernooi regelt (in dit geval de FIFA) om het toernooi in hun land of landen te houden. Het bod omvat meestal details over de geplande locaties, infrastructuur, financiering en andere logistieke aspecten van het toernooi.

Verklarende woordenlijst

  • FIFA: De Fédération Internationale de Football Association (FIFA) is de internationale bestuursorgaan voor voetbal. Het organiseert grote internationale toernooien zoals het Wereldkampioenschap Voetbal.
  • Bod: Een formeel voorstel ingediend door een land of een groep landen om een evenement of toernooi te organiseren.
  • Wereldkampioenschap Voetbal: Een internationaal voetbaltoernooi dat elke vier jaar wordt georganiseerd door de FIFA. Het brengt nationale teams van over de hele wereld samen om te strijden om de titel van wereldkampioen.