Waar je op moet letten tijdens de UEFA Champions League Speeldag 3

Waar je op moet letten tijdens de UEFA Champions League Speeldag 3

23 oktober 2023 Uit Door Daniël Boissevain

Op maandag 23 oktober 2023 zullen Milan Škriniar, Kerem Demirbay en Mats Wieffer terugblikken op het verleden wanneer de competitie hervat na de internationale pauze. De 32 teams die deelnemen aan de groepsfase van de UEFA Champions League 2023/24 zullen hun strijd om de ultieme prijs voortzetten op 24/25 oktober. In de nieuwste ronde van wedstrijden zal de geschiedenis worden herbezocht met teams als Galatasaray, Inter en Feyenoord die hopen dit keer de krantenkoppen te halen1.

Belangrijke Wedstrijden en Spelers om op te Letten

Op 24 oktober staan er verschillende interessante wedstrijden op het programma, waaronder Galatasaray tegen Bayern, Inter tegen Salzburg en Man United tegen Kopenhagen. De Turkse kampioenen Galatasaray hebben na hun verbluffende 3-2 overwinning op Manchester United op Speeldag 2 de kans om de top van Groep A te claimen als ze nog een prijsscalp kunnen nemen in de vorm van zesvoudig Europees kampioen Bayern1.

Twee spelers van Cimbom, Angeliño en Kerem Demirbay, zullen bijzonder graag willen winnen van de Duitse giganten, hoewel ze de last van de geschiedenis zullen moeten loslaten om dat te doen. Angeliño heeft Bayern zes keer ontmoet als speler van Leipzig en Hoffenheim, maar heeft nooit een overwinning geproefd. Voor Demirbay is het een soortgelijk verhaal, hoewel er meer hoop is1.

Toekomstige Wedstrijden en Voorspellingen

Alle wedstrijden van Speeldag 3 worden omgedraaid wanneer de 32 teams hun volgende wedstrijden in de competitie spelen op 7/8 november. Christian Eriksen en Rasmus Højlund zullen uitkijken naar een zegevierende thuiskomst wanneer ze terugkeren naar Denemarken, hoewel de positie van Manchester United precair zal zijn, ongeacht hun resultaat tegen Kopenhagen op Speeldag 31.

Shakhtar had nooit in deze competitie gespeeld aan het begin van de eeuw, maar ze bleken snelle leerlingen toen ze Barcelona 2-0 versloegen in eigen huis in 2004/05. Zullen ze dat kunstje herhalen op Speeldag 4?1

Slotopmerkingen

De UEFA Champions League is een van de meest prestigieuze voetbalcompetities ter wereld, en Speeldag 3 belooft een spannende reeks wedstrijden te worden. Of je nu een fan bent van Galatasaray, Inter, Feyenoord of een van de andere 29 teams, er is genoeg om naar uit te kijken. Vergeet niet om de wedstrijden op 24/25 oktober in je agenda te zetten en geniet van het voetbal!