Waar staat de UEFA voor?

Waar staat de UEFA voor?

21 oktober 2023 Uit Door Damiano Schet

De UEFA, of de Union of European Football Associations, is de administratieve en controlerende instantie voor voetbal in Europa. Het is een van de zes continentale confederaties van de wereldvoetbalbond FIFA. De UEFA werd opgericht op 15 juni 1954 in Basel, Zwitserland, en heeft momenteel 55 lidstaten.

De UEFA is verantwoordelijk voor het organiseren van populaire voetbalcompetities en evenementen, zoals de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en het UEFA Europees Kampioenschap. Deze competities en evenementen trekken miljoenen voetbalfans van over de hele wereld en zijn enkele van de meest bekeken sportevenementen op de planeet. De UEFA speelt ook een cruciale rol in het bevorderen van fair play en het bestrijden van discriminatie in het voetbal.

Daarnaast is de UEFA betrokken bij het bevorderen van voetbalontwikkeling en -educatie in Europa. Ze bieden training en middelen voor coaches, scheidsrechters en andere voetbalprofessionals. De UEFA werkt ook aan het verbeteren van de voetbalinfrastructuur in heel Europa, inclusief stadions, trainingsfaciliteiten en jeugdacademies. Door deze inspanningen streeft de UEFA ernaar om de kwaliteit van het voetbal in Europa te verbeteren en de sport toegankelijker te maken voor iedereen.