Waar voetbalt Pulisic?

Waar voetbalt Pulisic?

18 January 2024 Off By Abdel Malek El Hasnaoui

Christian Mate Pulisic, geboren op 18 september 1998 in Hershey, Verenigde Staten, is een voetballer van Amerikaans-Kroatische afkomst die momenteel speelt voor AC Milan1. Hij is een veelzijdige speler, bekend om zijn vaardigheden als vleugelspeler en offensieve middenvelder. Pulisic, ook wel bekend als ‘Captain America’, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd, beginnend bij Borussia Dortmund, voordat hij in 2019 overstapte naar Chelsea en uiteindelijk in 2023 bij AC Milan terechtkwam1.

Bij Chelsea maakte Pulisic deel uit van het team dat in 2021 de UEFA Champions League won. Zijn overstap naar AC Milan in juli 2023 markeerde een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Bij AC Milan draagt hij het rugnummer 11 en zijn contract loopt tot 30 juni 2027, met een optie voor een extra jaar1.

Pulisic maakte zijn debuut in het Amerikaanse nationale team in 2016 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het team1. Zijn bijdragen op het veld en zijn leiderschapskwaliteiten hebben hem de bijnaam ‘Captain America’ opgeleverd.

Veelgestelde vragen

Voor welke club speelt Christian Pulisic momenteel?

Christian Pulisic speelt momenteel voor AC Milan.

Wanneer is Pulisic overgestapt naar AC Milan?

Pulisic is in juli 2023 overgestapt naar AC Milan.

Wat is de bijnaam van Christian Pulisic?Christian Pulisic staat ook bekend als ‘Captain America’.

Verklarende woordenlijst

Vleugelspeler: Een voetballer die langs de zijlijnen van het veld speelt, meestal met als doel de bal naar voren te brengen en kansen te creëren voor het team.

Offensieve middenvelder: Een voetballer die een centrale rol speelt, meestal gericht op het aanvallen en scoren van doelpunten.

UEFA Champions League: Een jaarlijkse voetbalcompetitie georganiseerd door de Union of European Football Associations (UEFA) voor de meest succesvolle voetbalclubs in Europa.