Waar zijn de data van Euro 2024?

Waar zijn de data van Euro 2024?

2 January 2024 Off By Damiano Schet

Duitsland staat op het punt om een spectaculair voetbalevenement te verwelkomen, de UEFA EURO 2024, die zal plaatsvinden van 14 juni tot 14 juli 2024. Dit toernooi markeert een belangrijk moment voor het land, dat sinds de FIFA Wereldbeker in 2006 geen groot voetbalevenement meer heeft georganiseerd. Als gastland zal Duitsland automatisch deelnemen en is het geplaatst in Groep A, waarbij de openingswedstrijd in de München Voetbal Arena zal worden gespeeld.

De EURO 2024 belooft een maand vol spannende wedstrijden te worden, met 24 teams die strijden om de felbegeerde titel. De kwalificatiewedstrijden en de play-offs zullen de deelnemende teams bepalen, met een tweede verkoopfase van tickets die volgt na de loting van het eindtoernooi. Deze fase zal niet gelijktijdig starten, maar volgens een schema dat door elke deelnemende nationale voetbalbond wordt bepaald.

De steden die de wedstrijden zullen hosten, zijn zorgvuldig geselecteerd en omvatten Berlijn, Keulen, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München en Stuttgart. Deze locaties zullen het toneel zijn van een maand vol voetbalpassie en -talent.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wanneer begint EURO 2024?
EURO 2024 begint op 14 juni en eindigt met de finale op 14 juli 2024.

Waar vindt de openingswedstrijd plaats?
De openingswedstrijd vindt plaats in de München Voetbal Arena.

Hoeveel teams doen er mee aan EURO 2024?
Er doen 24 teams mee aan het toernooi.

Wanneer zijn de kwalificatiewedstrijden en play-offs?
De kwalificatiewedstrijden en play-offs vinden plaats in maart 2024.

Hoe kan ik tickets kopen voor EURO 2024?
Na de loting van het eindtoernooi zal een tweede verkoopfase van tickets starten, volgens het schema van elke deelnemende nationale voetbalbond.

Verklaring van Termen

UEFA EURO 2024
De UEFA Europese Voetbalkampioenschappen 2024, een internationaal voetbaltoernooi georganiseerd door de UEFA.

Gastland
Het land waar het toernooi wordt gehouden, in dit geval Duitsland.

Groep A
De groep waarin het gastland is geplaatst voor de groepsfase van het toernooi.

München Voetbal Arena
Een van de stadions waar wedstrijden van EURO 2024 zullen worden gespeeld, ook bekend als de Allianz Arena.

Nationale voetbalbond (PNA)
De organisatie die verantwoordelijk is voor het voetbal in een bepaald land, en die de verkoop van tickets voor hun nationale team regelt.

Met de voorbereidingen in volle gang en de voetbalgemeenschap die zich opmaakt voor dit evenement, belooft EURO 2024 een onvergetelijk toernooi te worden dat de rijke voetbalgeschiedenis van Duitsland zal vieren.