Welke Rode Duivels zijn gestopt?

Welke Rode Duivels zijn gestopt?

20 oktober 2023 Uit Door Wouter Godijn

De Belgische voetbalwereld heeft een rijke geschiedenis met talloze spelers die hun stempel hebben gedrukt op het nationale team, de Rode Duivels. Deze lijst presenteert de top 100 van spelers van het Belgisch voetbalelftal volgens effectief gespeelde interlandwedstrijden, met als referentie de Koninklijke Belgische Voetbalbond1.

Jan Vertonghen staat bovenaan de lijst met 152 caps, gevolgd door Axel Witsel met 130 caps. Toby Alderweireld, Eden Hazard en Romelu Lukaku maken de top vijf compleet met respectievelijk 127, 126 en 112 caps. Andere opmerkelijke spelers in de top 10 zijn Dries Mertens, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne, die respectievelijk 109, 102 en 99 interlands hebben gespeeld1.

Het is interessant om te zien hoe de lijst zich ontwikkelt naarmate de tijd vordert. Sommige spelers, zoals Jan Vertonghen en Romelu Lukaku, zijn nog steeds actief en hebben de mogelijkheid om hun aantal caps te verhogen. Anderen, zoals Axel Witsel, Toby Alderweireld en Eden Hazard, hebben hun internationale carrière al beëindigd, maar hun bijdragen aan het Belgische voetbal blijven onvergetelijk1.

Deze lijst is niet alleen een weerspiegeling van de individuele prestaties van de spelers, maar ook van de evolutie van het Belgische voetbal in het algemeen. Het is een eerbetoon aan degenen die hebben bijgedragen aan de successen van de Rode Duivels en een inspiratie voor toekomstige generaties voetballers. Het is een levend document dat zal blijven veranderen en groeien naarmate nieuwe spelers hun plaats innemen in de annalen van het Belgische voetbal1.