Welke steden doen mee aan de Copa America 2024?

Welke steden doen mee aan de Copa America 2024?

5 December 2023 Off By Wouter Godijn

De Copa America, het oudste internationale voetbaltoernooi ter wereld, keert in 2024 terug met een spannende reeks wedstrijden in verschillende steden. In dit artikel belichten we de gaststeden en hun unieke kenmerken, zodat voetbalfans een beter beeld krijgen van wat hen te wachten staat tijdens dit prestigieuze evenement.

De gaststeden van Copa America 2024

Hoewel de officiële lijst van gaststeden voor de Copa America 2024 nog niet is vrijgegeven, kunnen we op basis van eerdere edities en geruchten enkele mogelijke locaties bespreken. Laten we eens kijken naar enkele steden die mogelijk deel uitmaken van het toernooi:

  1. Buenos Aires, Argentinië: Als een van de meest iconische voetbalsteden ter wereld, is Buenos Aires een voor de hand liggende keuze voor de Copa America 2024. Met het beroemde stadion “El Monumental” als thuisbasis van River Plate en “La Bombonera” als thuisbasis van Boca Juniors, biedt de stad een onvergetelijke voetbalervaring.
  2. Rio de Janeiro, Brazilië: Met het legendarische Maracanã-stadion, dat al eerder gastheer was van de Copa America, is Rio de Janeiro een andere mogelijke gaststad. De stad biedt een levendige sfeer en prachtige stranden, waardoor het een ideale bestemming is voor voetbalfans.
  3. Santiago, Chili: Als de hoofdstad van Chili en een stad met een rijke voetbalgeschiedenis, is Santiago een mogelijke gastheer voor de Copa America 2024. Het Estadio Nacional is het grootste stadion van het land en heeft al eerder belangrijke internationale toernooien georganiseerd.
  4. Lima, Peru: Lima, de hoofdstad van Peru, is een andere stad met een sterke voetbaltraditie. Het Estadio Nacional de Lima is het grootste stadion van het land en heeft in het verleden al meerdere keren de Copa America georganiseerd.

Veelgestelde vragen

Wat is de Copa America?

De Copa America is het oudste internationale voetbaltoernooi ter wereld en wordt georganiseerd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL. Het toernooi brengt nationale teams uit Zuid-Amerika samen om te strijden om de titel van kampioen van het continent.

Wanneer vindt de Copa America 2024 plaats?

De exacte data voor de Copa America 2024 zijn nog niet bekendgemaakt, maar het toernooi vindt doorgaans plaats in de zomermaanden, tussen juni en juli.

Hoe kwalificeren teams zich voor de Copa America?

Alle tien CONMEBOL-leden nemen automatisch deel aan de Copa America. Daarnaast worden er meestal enkele gastteams uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi, zoals landen uit Noord- en Midden-Amerika of Azië.

Verklarende woordenlijst

  • CONMEBOL: De Zuid-Amerikaanse voetbalbond, verantwoordelijk voor de organisatie van de Copa America en andere voetbaltoernooien in Zuid-Amerika.
  • Estadio Nacional: Een term die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar het grootste stadion van een land, meestal gelegen in de hoofdstad.
  • Gaststad: Een stad die is gekozen om een deel van een internationaal sportevenement te organiseren, zoals de Copa America.

In dit artikel hebben we enkele mogelijke gaststeden voor de Copa America 2024 besproken en hun unieke kenmerken belicht. Hoewel de officiële lijst van gaststeden nog niet is vrijgegeven, kunnen voetbalfans uitkijken naar een spannend toernooi op enkele van de meest iconische voetballocaties in Zuid-Amerika.